lauantai 28. elokuuta 2010

Peliraportti: Lautapelitorstai 26.8.2010

Autoja, junia, yksi linna ja viisi huijaria

Lautapelitorstai pelailtiin taas viime torstaina Markuksella. Paikalla olivat Henrik, Joni, Tiina, Mika ja Markus.

Peli-ilta aloitettiin parilla erällä kaikkien suosikkinäppäryyspelillä eli tietenkin PitchCarilla. Joni ei ollut vielä paikalla joten molemmat erät pelattiin (ajettiin?) neljällä pelaajalla.

Ensimmäisen radan rakensivat Henrik ja Markus. Käytössä oli ensimmäistä kertaa pelin viides lisäosa, eli PitchCar cross, joka mahdollisti entistäkin kompaktimpien ratojen tekemisen. Pienellä pöydällä mahdollisuus mahduttaa enemmän rataa pienempään tilaan on erittäin tervetullut.

Kierroksen voiton vei Mika. Kukaan ei mahtanut mitään hänen neppailusormelleen ja Mikan tuunattu auto olikin maalissa kauan ennen muita. Toiseksi tuli Henrik, kolmanneksi Markus ja jumboksi jäi tässä kisassa Tiina.

Toinen kierros pelattiin hieman pidennetyllä versiolla ensimmäisestä radasta. Tällä kertaa peli oli huomattavasti tasaisempi loppumetreille asti. Voiton vei tällä kertaa Markus, takanaan heti Tiina. Kolmanneksi tuli Henrik ja Mika laahusti maaliviivan yli viimeisenä.



PitchCarin jälkeen Jonikin saatiin paikalle ja pöydälle ladottiin Menolippu. Koska pelasimme täydellä viidellä pelaajalla, oli lauta alta aikayksikön täynnä jos jonkin väristä junaa. Kaikki eivät reittien riittävyyden puutteen takia saaneet lippujaan toteutettua ja pisteet olivat loputa seuraavat: Markus 121, Henrik 92, Tiina 87, Mika 87 ja Joni 80.



Pilattuamme yhdysvallat rakentamalla sen täyteen junarataa, päätimme siirtyä kilpailemisesta yhteistyöhön. Illan kolmanneksi peliksi valittiin Castle Panic. Tässä pelissä pelaajat pyrkivät yhteisesti suojelemaan laudan keskellä olevaa linnaa örkkien ja muiden pahiksien hyökkäyksiltä.

Pelin huippukohtana oli Jonin vuoro pelin alkupuolella jolloin hänen onnistui vetämään yhteensä yhdeksän vihollismerkkiä. Tämän jälkeen lauta olikin täynnä inhottavia trolleja, eli olimme melkoisessa trollblessa (troll+trouble=trollble). Onneksi pelin tehokkain ase, eli barbaari + scavenge sattui Mikalle. Mielenkiintoista oli myös se, että kun seuraavan kerran kävimme pakkaa läpi, sai Mika taas molemmat kortit käteensä.

Lopulta voitimme pelin aika helposti. Emme taineet menettää kuin yhden tornin. Peli tuntui vähän liiankin helpolta. Ensi kerralla taidamme kokeilla kolmen vihollisen vetämistä vuorossa kahden sijaan.



Illan lopuksi päätimme tuhota kaikki jäljellä olevat ihmissuhteet ja otimme esiin Intriguen. Intrigue on ehkä maailman ilkein peli. Muutamaa BoardGameGeekin jäsentä lainatakseni:

"Without a doubt it is the meanest game I've ever played." -sisteray

"Insanely vicious. So much so that during our first game, one of the players at our table physically threatened another player, and it wasn't a joke (quote:"if you ever do that again at a game I am at, I will seriously punch you in the face.")" - MScrivner

"Admittedly, it's not much of a "game" mechanically but as a instigator of social discord and relationship collapse, Intrige is great fun." -crackedlcd81

"Absolutely brutal. Brings out the worst in everybody. Evil." -EndersGame

Joka tapauksessa, aloitimme pelin ilman sen suurempia sääntöjen selittelyjä, sillä Intrigue on erittäin yksinkertainen peli. Mikä tekee siitä kuitenkin niin mahtavan on se, ettei mikään pelissä tehty lupaus tai sitoumus ole pätevä, eikä kerran annettua rahaa tarvitse antaa takaisin. Eli käytännössä voit luvata mitä tahansa ja saatuasi rahat tehdä ihan mitä tahansa.

Kehen seuraavista itse luottaisit?



En usko, että kukaan pelaajista unohtaa tätä peliä ihan heti. Ei ainakaan Joni, joki hyväuskoisena nuorena miehenä luopui kaikista rahoistaan saadakseen Markuksen palatsista hyvän työpaikan. Hän kuitenkin löysi itsensä pian saarelta jonne kaikki karkotetut työnhakijat joutuivat. Kaikki pelissä mukana olleet olivat ilkeitä, manipuloivia ja itsekkäitä. Kaksi heistä oli kuitenkin vieläkin pahempia kuin muut, sillä vain kaksi pelaajaa saavutti pelin lopussa yli 150 000 rahaa. Muut jäivät alle 100 000 rahan.

Nämä ilkeiden perikuvat olivat Tiina ja Henrik. Tiina oli ilmeisesti vielä vähän ilkeämpi, sillä hän voitti koko pelin. Lopputulokset olivat Tiina 179 000, Henrik 154 000, Markus 91 000, Mika 72 000 ja Joni 67 000.



Koska emme ole enää väleissä toistemme kanssa, päätimme peruuttaa ensi viikon lautapelitorstain. Eli torstaina 2.9. ei ole lautapeli-iltaa. Sitä seuraavalla viikolla sitten onkin taas, mutta todennäköisesti keskiviikkona 8.9.

Blogiin kirjoitan ensi viikolla jossain vaiheessa uudesta hankinnastani, eli Dungeons & Dragons: Castle Ravenloft Board Game.

5 kommenttia:

  1. Jättäkää nyt jotain kommentteja! Erityisesti kiinnostaa kuulla mitä piditte Intriguesta ja haluatteko pelata sitä jatkossakin.

    VastaaPoista
  2. Mahtavat kuvat ja oli kyllä hieno lautapelitorstai!

    Automatkalla kotinpäin oli kyllä hirveän hiljaista ja totista, johtui varmaan Intriguesta..
    Itsehän tykkäsin pelistä älyttömästi!

    VastaaPoista
  3. Vitsi sä jaksat nähdä vaivaa : D

    Olihan se ihan kiva peli. Meni vähän käsistä se, että pitää osata arvioida oikein työpaikan tuottavuus versus se paljonko lahjoo paikasta. Ja myös peli avautui loppuvaiheilla vasta sen verran, että pitää osata hakea oikeilta pelaajilta niitä työpaikkoja sen verran, että muut pelaajat tuhlaa rahojaan.

    VastaaPoista
  4. Mun olis pitänyt kuunnella sisäistä klonkkuani enemmän... Jos me ei pelata intrigueta uudestaan niin joudun kostamaan jollain muulla tavalla... Tiedän missä nukutte...

    VastaaPoista