maanantai 16. elokuuta 2010

Lautapelitorstai 19.8. Markuksella

Ilmoittautunut: Markus, Henrik, Joni, Panu
Ei tulossa: Asmo, Mika, Tiina, Ilmari

Aloitamme Iloisten Lautapelaajien syyskauden 2010 torstaina 19.8. kello 16.30 alkaen Markuksen luona. Koska kyseessä on kauden avajaiset, on tarjolla pientä purtavaa ja ehkä jotain kuohuvaakin.

Keväällä teettämän kyselyn palautteen perusteella toivomme jatkossa, että ihmiset ilmoittavat tulostaan. Osallistujat.com jota käytimme aikaisemmin on nyt unohdettu. Jatkossa ilmoitathan tulostasi vastaamalla tähän blogiviestiin tai lähettämällä Markukselle tekstiviestin. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee torstaina tulemaan, jotta voimme sopia tulevista peli-illoista ja niiden järjestelyistä. Tervetuloa!

Alla terveisiä lautapelimaailman uutuuksista (ja parista vanhemmastakin pelistä) jotka lähiaikoina löytynevät Markuksen hyllystä:

Castle Ravenloft Dungeons & Dragons Board Game on Descentin hengessä pelattava luolaseikkailu joka tosiaankin sijoittuu Dungeons & Dragonsin maailmaan. Peli eroaa Descentistä olennaisesti kahdella tapaa. Ensinnäkin pelissä kaikki pelaajat ovat samassa tiimissä eikä kukaan toimi Overlordina. Toiseksi peli on huomattavasti kevyempi ja peliaika lienee noin tunnin paikkeilla. Pelissä on myös satunnaisesti rakennettava kartta ja erilaisia hirviöitä, ansoja, tapahtuma ja skenaarioita joten pelattavaa riittänee paljon.

The Lord of the Rings: The Card Game on Fantasy Flight Gamesin uusin elävä korttipeli. Termihän tarkoittaa "keräilykorttipeliä" jossa pelaajat tietävät täsmälleen mitä ostavat. Normaalisti Lord of the Rings teemainen korttipeli ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta tässä tapauksessa kyseessä on yhteistyöpeli. Eli jokainen pelaaja rakentaa oman pakkansa normaalisti, mutta sitten pelataankin yhdessä Sauronia vastaan. Erittäin mielenkiintoinen idea, tätä odotan innolla.

Conflict of Heroes: Storms of Steel! Kursk 1943 on astetta Memoir'44 raskaampi sotapeli. Säännöt ovat huomattavasti vaikeammat, mutta eivät kuitenkaan yleisesti ottaen kovin hankalat. Itse luin sääntökirjan perussäännöt (lue nämä ennen ensimmäistä skenaarioita) ja ne olivat mielestäni melko selkeät. Tämä peli on julkaistu jo viime vuonna, mutta tänä vuonna se varmaan pääsee kotiin (siis minun kotiin).

Dominionin lisäosat Kaukaiset Rannat, Alkemia ja lähiaikoina julkaistava Nousukausi löytänevät myös tiensä luokseni. Muistaakseni Dominion ei ole peli-illoissamme aina saanut parasta mahdollista vastaanottoa, mutta uskon vahvasti, että kyseessä on peli joka paranee mitä enemmän sitä pelataan. Tätäkin siis varmaan kokeillaan vielä lisää tulevaisuudessa.

Yritän päivittää tätä blogia jatkossa pari kertaa viikossa. Tänne on tarkoitus myös laittaa kuvia ja raportteja peli-illoistamme sekä muuta oleellista materiaalia. Eli pistäkää suosikkeihin ja käykää katsomassa...

Peliterveisin

Markus

5 kommenttia:

  1. Hienon uuden "kodin" on Iloiset Lautapelaajat saanut.
    Tänne on varmaan myös hyvä laittaa pelitoiveita ilmoittautumisen lisäksi.

    Hauska aloittaa taas pelailut ja mahdollinen kuohuva kuulostaa erityisen kivalta ;)
    Valitettavasti joudun varmaan ostamaan piccolopullon, kun HSOilujen takia en nyt pääse paikalle :(

    VastaaPoista
  2. Nice, eka blogi jota rupean seuraamaan! Toivottavasti tätä sivua käytetään tehokkaammin kuin edellisiä.

    Meitsi on tulossa torstaina, en missään nimessä jättäisi kauden avajaisia väliin!

    VastaaPoista
  3. Uuuh... D&D peli... Uuuh... Kai se on pakko tulla jos töissä ei venähdä pitkäksi...

    VastaaPoista
  4. Asmo ja Mika ovat ilmoittaneet etteivät pääse. Nyt on kysymysmerkkinä sitten vain Panu.

    VastaaPoista